Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tíz forintból négy megy stadionra
  2013-10-01 23:25:02, kedd
 
  Több mint 130 milliárdot fordít a kormány saját forrásból 2014-ben nagyberuházásokra. Az összeg 40 százaléka stadionfejlesztésre megy el, további sportkiadások 23 százalékot tesznek ki, a Kossuth tér fejlesztése pedig több mint 10 százalékot elvisz.
Stadion, sport, Kossuth tér. Továbbá: K+F, egyházak, oktatás. Nagyjából így jellemezhető annak a Beruházási Alapnak a kiadási oldala, amelyet a kormány a 2014-es költségvetési tervezettel együtt nyújtott be hétfőn az Országgyűlésnek. Az alapban a kormány olyan költségvetési kiadásokat különített el, melyek zömében nagy, infrastrukturális beruházásokra mennek el. Az állam ez esetben saját bevételeit költi el, nem számítanak tehát ide az uniós források. A listáról leolvasható, hogy melyek a kormány számára kedves területek.

Az alábbiakban összeszedtük, hogy melyik az a top 5 tétel, amire a legtöbb pénz megy el. Nem lepődnek meg: a legtöbbet stadionépítésre költik. Annyi trükköt megengedtünk magunknak, hogy a sportra költött beruházási forintokból csak a stadionépítésre szánt HUF-okat emeltük be a top5-be, mivel ha más sporttal kapcsolatos fejlesztéseket is a listába illesztettük volna, akkor szinte csak ilyen irányú fejlesztéseket találhattunk volna a "legjobb" ötben. Így az unalmas "best of" helyett inkább a színesítés mellett döntöttünk.

1., Stadionok

Mivel nem akartunk kiemelni egyetlen tételt erről a területről, így összeszámoltuk, hogy a beruházási alapból összességében mennyi megy el stadionépítésre és annak előkészítésére. Első helyen szerepel az új nemzeti stadion - a Puskás Ferenc Stadion területén - 20,2 milliárdért, a nemzeti stadionfejlesztési programra 12 milliárd forint jut. A szombathelyi Haladás stadionfejlesztésére 4,2 milliárdot, a ferencvárosira 8,3 milliárdot, a székesfehérvári sóstói stadionra 4,5 milliárdot, a diósgyőrire 1,7 milliárdot, a debreceni nagyerdei stadionra pedig 1,8 milliárd forintot szánnak. Összességében tehát majdnem 53 milliárdot ad stadionokra a kormány a 130 milliárdos alapból, ami a rendelkezésre álló keret 40 százaléka. Tornateremépítésre és tanuszoda-fejlesztésre eközben 3-3 milliárd jut. Kiemelt támogatást kap tehát az élsport, a szabadidő- és iskolai sport infrastrukturális fejlesztésének a támogatására az előbbi töredékét költik.

2., Kossuth Lajos tér rekonstrukciója

A Nemzet Főtere, ahogy a kormány emlegetni szokta, várhatóan 2014 májusára újul majd meg, az átépítésre 17,3 milliárd forintot különítettek el a jövő évi költségvetési tervezetében. A tér átépítésére szánt eredeti összeget tavaly tavasszal toldották meg még 7,2 milliárddal.

3., Pest Megyei Bíróság épületének rekonstrukciója

Aki már járt a környéken vagy volt az épületben, az minden bizonnyal nem fogja sajnálni a felújításra szánt 4,4 milliárd forintot.

4., MTA Bölcsészet- és Társadalomtudományok Kutatóháza

Mivel a további nagyobb sportcélú beruházások ideszámolásától eltekintettünk (Tüskecsarnok 3,7, Győr Aréna 4,9, 16 kiemelt sport létesítmény-fejlesztési támogatása 4 milliárdért), így a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészet- és Társadalomtudományok Kutatóházának létrehozására szánt 3,6 milliárdos tétel a következő a sorban.

5., MOME és a debreceni református oktatási központ

Holtverseny a harmadik helyen! Mivel csak pár milliós szórás van e pár tétel között, így két ötödik helyezettet is hirdetünk. A MOME Kreatív és Innovációs Tudásparkjának kialakítására kicsivel több mint 3 milliárd jut, a debreceni református oktatási-nevelési intézményrendszer infrastrukturális fejlesztésére pedig kereken 3 milliárdot szán a kormányzat.

Becsomagoltak 130 milliárdot: beruházások saját forrásból

A futottak még kategóriában, a sport 82,5 milliárdja (63 százalék) és az egyházi intézményeknek juttatott 4,2 milliárdja mellett a 45-ből mindössze 9 egyéb, eddig nem említett és az előbbi kettőtől eltérő kategóriába tartozó tétel van. Közlekedési infrastruktúra fejlesztésére 3,1 milliárd megy el: ebből 1,36 milliárd jut a közúthálózat fejlesztésére, 1,495 milliárd pedig vasúti hidak építésére. A Zeneakadémia orgonái restaurálására 200 millió, két kastélyfelújításra, komplexumfejlesztésre 1,6 milliárd, a miskolctapolcai strandfürdőre 500 millió, a Ludovika Campusra 1,1 milliárd jut. Hatszáz millió forintot szánnak még várrekonstrukciókra.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: miskolctapolcai, stadionépítésre, székesfehérvári, országgyűlésnek, rekonstrukciója, ideszámolásától, előkészítésére, fejlesztéseket, restaurálására, összeszámoltuk, infrastruktúra, ferencvárosira, intézményeknek, tudásparkjának, fejlesztésének, eltekintettünk, kutatóházának, költségvetési, becsomagoltak, fejlesztésére, létrehozására, kialakítására, strandfürdőre, összességében, sportkiadások, rendelkezésre, beruházásokra, közúthálózat, összeszedtük, megengedtünk, fejlesztésre, találhattunk, szombathelyi, különítettek, illesztettük, zeneakadémia, kormány saját, kiadási oldala, 2014-es költségvetési, kormány olyan, uniós források, listáról leolvasható, kormány számára, alábbiakban összeszedtük, legtöbb pénz, legtöbbet stadionépítésre, sportra költött, stadionépítésre szánt, listába illesztettük, színesítés mellett, beruházási alapból, szombathelyi Haladás, Beruházási Alapnak, Puskás Ferenc Stadion, Kossuth Lajos, Nemzet Főtere, Pest Megyei Bíróság, Társadalomtudományok Kutatóháza, Győr Aréna, Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészet-, Társadalomtudományok Kutatóházának, MOME Kreatív, Innovációs Tudásparkjának, Ludovika Campusra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pillangó  Gábor Dénes gondolata  Alakot vált...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A végzet az  Föld napja április 22  Ébredj  Paul David Tripp Április 24  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Minden szülő a lényével nevel.  Minden szülő a lényével nevel.  Irgalom és ítélet  Sokkal bölcsebb a természet,  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Ma  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálkozni kell ahhoz,  Ébredj  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Sokkal bölcsebb a természet,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Idézetek a barátságról  Miért nem menti meg Jézus...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A keserű igazság  A föld szépségéért  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A boldogság ült a világvégén  Gábor Dénes gondolata  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Jó éjt  Viharban csak az a fa marad ál...  Két ember becsülete  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Két ember becsülete  Ma a legtöbb civilizált ember ... 
Bejegyzés Címkék
kormány saját, kiadási oldala, 2014-es költségvetési, kormány olyan, uniós források, listáról leolvasható, kormány számára, alábbiakban összeszedtük, legtöbb pénz, legtöbbet stadionépítésre, sportra költött, stadionépítésre szánt, listába illesztettük, színesítés mellett, beruházási alapból, szombathelyi Haladás, székesfehérvári sóstói, debreceni nagyerdei, rendelkezésre álló, előbbi töredékét, kormány emlegetni, környéken vagy, minden bizonnyal, felújításra szánt, további nagyobb, debreceni református, harmadik helyen, egyházi intézményeknek, 45-ből mindössze, előbbi kettőtől, közúthálózat fejlesztésére, miskolctapolcai strandfürdőre, miskolctapolcai, stadionépítésre, székesfehérvári, országgyűlésnek, rekonstrukciója, ideszámolásától, előkészítésére, fejlesztéseket, restaurálására, összeszámoltuk, infrastruktúra, ferencvárosira, intézményeknek, tudásparkjának, fejlesztésének, eltekintettünk, kutatóházának, költségvetési, becsomagoltak, fejlesztésére, létrehozására, kialakítására, strandfürdőre, összességében, sportkiadások, rendelkezésre, beruházásokra, közúthálózat, összeszedtük, megengedtünk, fejlesztésre, találhattunk, szombathelyi, különítettek, illesztettük, zeneakadémia, kategóriában, jellemezhető, támogatására, tervezetében, tüskecsarnok, stadionokra, holtverseny, helyezettet, felújításra, létesítmény, kapcsolatos, fejlesztési, milliárdért, leolvasható, kategóriába, beruházások, forintokból, fejlesztése, átépítésére, tervezettel, közlekedési, alábbiakban, diósgyőrire, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 150 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 9055 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3424
  • e Hét: 14940
  • e Hónap: 23962
  • e Év: 91727
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.